jPanel

Regiokaartje Therapiepraktijk Op Stap

powered ByGiro.com

Aangesloten bij:

NVRG  nvpa simpeler

RBCZeft

Scag

 

Therapiepraktijk of therapeut Meppel

Zoekwoorden: Relatietherapie, Traumaverwerking, Rouwverwerking, Gezinstherapie, Christelijk, Depressie, Faalangst, Vergoeding door de verzekering

Therapiepraktijk of therapeut in de buurt van Meppel

Therapiepraktijk OpStap in de omgeving van Meppel is een eenmansbedrijf. Dit betekent dat je dezelfde persoon aan de telefoon krijgt, dezelfde persoon die de intake doet en ook de behandeling invulling geeft. De praktijk is centraal gelegen en makkelijk te bereiken. Parkeren is gratis. Gesprekken zijn vijf dagen en vijf avonden in de week mogelijk. Vergoeding kan deels vanuit de aanvullende verzekering. 

Zoek een relatietherapie/relatietherapeut in Meppel

Therapiepraktijk OpStap bevind zich in de regio Meppel en biedt passende begeleiding aan stellen die baadt zouden kunnen hebben bij relatietherapie. Ook in de avonduren! Neemt u voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek contact op met relatietherapeut Jaquelina Zandbergen.

Een relatietherapeut is er voor getrouwde mensen en ook voor stellen die samenwonen. Het gaat erom om jullie weer dichter bij elkaar te laten groeien, dat er weer intimiteit ervaren wordt.

Relatietherapie of beter gezegd, gezinstherapie is er ook voor ouders en kind, of broer en zussen. Families. Het gaat erom dat de band die er is, opnieuw te verstevigen en te versterken daar waar het mis is gegaan.  Om stil te staan bij wat je voor elkaar voelt, welke liefdestaal je spreekt, en wat je verlangens en verwachtingen zijn. Te horen wat de verlangens en verwachtingen van de ander zijn, en wat jullie samen bindt. Vrienden kies maar familie krijg je en daar blijf je altijd een band mee houden. Onafhankelijk van hoe je deze invult.

Hulp bij traumaverwerking in de omgeving van Meppel

Woont u/jij in de buurt van Meppel en zou hulp bij de verwerking van een trauma fijn zijn? Neem dan eens contact op met therapiepraktijk OpStap voor een vrijblijvend gesprek Jaquelina Zandbergen (Jacqueline Zandbergen) Trauma klinkt zwaar en toch maakt ieder mens traumatische gebeurtenissen mee. De impact en de hoeveelheid bepaald samen met de persoonlijkheid ervoor of mensen niet zelf het trauma kunnen verwerken.

Hulp kan zinvol zijn, het is normaal dat je af en toe vast loopt. Helemaal als je beseft dat bij elk nieuw trauma, de vorige trauma's ineens weer lijken op te leven. Of soms merk je door het overlijden van iemand in je nabijheid, dat je een ander eerder opgelopen trauma nog niet verwerkt had. Ook dit is normaal en met behulp van traumaverwerking kan je dit een plek leren geven. 

Hulp bij rouwverwerking in de omgeving van Meppel

Therapiepraktijk OpStap bevind zich in de regio Meppel en biedt passende begeleiding bij rouwverwerking. Rouwen is iets wat bij het leven hoort. Rouwen is een taboe in Nederland, men weet niet meer hoe ermee om te gaan. Dat maakt eenzaam. Therapiepraktijk OpStap - in de buurt van Meppel - kan hierbij tot hulp zijn.

Rouwen gebeurd in verschillende situaties. Rouw om verlies van je baan, verlies van werk, ziekte, ongeluk, verhuizing. Maar ook rouw als er een kindje geboren wordt, en je het samen zijn achter je moet laten. Dus rouw en verdriet kan ook voorkomen terwijl er iets leuks is gebeurd. 

Bij het overlijden van een dierbaar persoon, familielid, is het rouwen het sterkste. Het is heftig en de emoties kunnen je overweldigen. Je kunt het gevoel hebben erin te blijven hangen. Dat je niet verder komt, dat bepaalde gedachten of beelden maar in je hoofd zich blijven herhalen. Als dit zich blijft herhalen en je het gevoel hebt in een cirkel terecht te komen, kan het verstandig zijn om dan hulp te gaan zoeken.

Therapie in de avond in de omgeving van Meppel

Therapiepraktijk OpStap bedient ook cliënten uit Meppel en JA - u kunt ook in de avonduren terecht!
We leven in een tijd waarin we veel moeten. Therapie betekent stilstaan. Therapie is vaak een langdurig proces wat niet in twee gesprekken klaar is. Voortdurend vrij vragen van je werk kost veel. Daarom is het mogelijk om in de avonduren te komen. Alle tijd, rust voor de therapiegesprekken, en daarna geen dingen die nog moeten terwijl je hoofd nog 'vol' zit. 

Therapeut aan huis nabij Meppel

Bij uitzondering biedt Therapiepraktijk OpStap therapie aan huis aan in de omgeving van Meppel.
Kunt u vanwege de kinderen of een andere reden niet naar mijn praktijk komen, dan bieden wij in goed overleg therapie bij u thuis aan. Houdt u hierbij rekening met extra kosten in verband met de reistijd. Informeert u hierover via e-mail of telefoon. Een kennismakingsgesprek vind altijd plaats in de praktijk en een verzoek om therapie aan huis kan ten alle tijden om niet nader genoemde redenen geweigerd worden.

Behandeling faalangst, fobie of onzekerheid - Meppel

Woont u /jij in de omgeving van Meppel en kampt u met een fobie, angst voor falen of een andere onzekerheid? Deze zijn goed te behandelen in relatief korte duur. Therapiepraktijk OpStap kan u/jou hierbij helpen. Het is een krachtige cognitieve therapievormen die evidence based is. Door gedachten en overtuigingen, waar je je niet bewust van bent, bewust te maken en te veranderen, ga je anders naar jezelf kijken. 

Fobieën en angsten ontstaan op basis van conditioneren. Dit kun je opnieuw conditioneren. Er zijn vaste protocollen voor de behandeling die zeer effectief en kortdurend zijn.

Behandeling van depressie in Meppel

Soms overkomen de dingen je. Het lijkt alsof wat je ook doet niets helpt. Je voelt je machteloos en onbegrepen. Je hebt van alles al gedaan en geprobeerd en het lijkt niets uit maken. Een teken dat je hulp nodig hebt, want alleen kom je er niet uit!

Therapiepraktijk OpStap helpt en begeleid cliënten met soortgelijke klachten in de omgeving van Meppel. Lees er meer over op deze website of vraag eens vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan met Jacky Zandbergen. Neem vandaag de eerste stap.

Gezinstherapeut of gezinstherapie in Meppel

Therapiepraktijk OpStap bedient ook gezinnen in de omgeving van Meppel. Om te kijken of gezinstherapie voor uw situatie van toepassing is en nuttig kan zijn kunt u altijd contact opnemen voor een vrijblijvend gesprek met gezinstherapeut Jaquelina (Jaqueline )Zandbergen.

Gezinstherapie gaat ervan uit dat een persoon nooit op zichzelf staat, maar deel uitmaakt van een geheel. Veel problemen staan niet op zichzelf, en treffen vaak ook niet alleen u. Dat geldt ook voor de oplossingen: vaak hoeft u niet alles zelf te doen en heeft u in uw omgeving meer mogelijkheden om steun en kracht te krijgen dan waar u zich bewust van bent. Therapiepraktijk Opstap gelooft niet in het zwarte schaap, of in een gezinslid met problemen. Het is vaak een wisselwerking waar het gezin zich niet van bewust is. Door bewustwording wordt er vaak anders met elkaar omgegaan en lost het probleem zich op, of leert het gezin er mee om te gaan.

Het kan zijn dat u met twee of meer personen in therapie gaat, of dat het u alleen betreft. Het kan ook dat een ander of anderen (gezinsleden, andere familie of andere derden) één of meerdere keren worden uitgenodigd. Als anderen niet kunnen meekomen, volgen we andere werkvormen die nuttig of effectief zijn. Gezinstherapie is het beste met het hele gezin maar kan, indien gezinsleden niet kunnen of willen meekomen, individueel behandeld worden.

Therapeut nabij Meppel die vergoed wordt door de verzekering

Relatietherapeut Jaquelina Zandbergen van Therapiepraktijk OpStap is aangesloten bij meerdere branche verenigingen. De NVRG, de NVPA, BAMw, EFT en de RBCZ. Relatietherapie en psychosociale therapie worden deels vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Dit is afhankelijk van de verzekering en de manier waarop men aanvullend verzekerd is.

De meeste zorgverzekeraars geven een (meestal gedeeltelijke) vergoeding van de kosten van de therapie. Op de website van de beroepsvereniging NVPA staat een overzicht met vergoedingen:  http://www.nvpa.org/zorgverzekeraars.html

Check dit nog even goed bij uw eigen verzekeraar. De verzekeraar kan vragen naar de codes die bij mijn praktijk horen. Hieronder staan ze genoemd.

Zorgverlener AGB code 94-017606
Praktijk AGB code 94-060827
Prestatiecode 24504
Licentienummer RBCZ 204997R

Ik ben aangesloten cq ingeschreven bij:
Beroepsvereniging het Nederlands Verbond voor Psychologen,
psychosociaal therapeuten en Agogen (NVPA)
Beroepsvereniging voor relatie- en gezinstherapeuten (NVRG).
De NVRG is vertegenwoordigd in de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP).
Beroepsregister agogisch en maatschappelijk werkers (BAMw)

Emotional focust therapie (EFT)
Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ)

Christelijke Therapeut in de omgeving van Meppel

Therapiepraktijk Opstap is opgericht door Jacky Zandbergen. Jaquelina Zandbergen is een christen. Zoekt u/jij dus een christelijke therapeut in de buurt van Meppel, denk dan eens aan therapiepraktijk OpStap. Door het werken met gezinnen kwam ik erachter dat het geloof van grote invloed is.

Het geloof, de levensovertuiging is voor veel mensen richtinggevend. Het is heel prettig wanneer dezelfde waarden en normen gedeeld worden. Dat er niet uitgelegd hoeft te worden waarom je iets doet zoals je dat doet omdat je in God gelooft. Wat ik ook merk is dat het soms helpend kan zijn om naar de bijbel te kijken. Omdat we daarin dezelfde autoriteit leggen, is soms weten wat de bijbel over iets zegt voldoende om het aan te nemen en anders te gaan kijken naar een probleem. Bijvoorbeeld, "en zij zullen één zijn" en dat is wat anders dan "en zij zullen het eenS zijn". In je relatie mag je dus verschillend kijken en denken en voelen.

Andersom kom ik ook veel pijn tegen, juist toegebracht door het geloof. Uitspraken zoals "wat ik ook doe, het maakt niets uit want al het goede komt van God en het slechte is mijn eigen schuld". Worstelingen over hoe je kind bent van je ouders, of een broer of zus, die je schade berokkenen door geweld, sexueel misbruik, je niet aanvaarden, drankmisbruik, verslavingen, etc. Hoe eer je je vader en moeder dan? Het is duidelijk dat een neutraal therapeut een andere visie heeft op bepaalde problematiek dan een christen therapeut. Niet in alle gesprekken komt het geloof aanbod, het hangt van de ingebrachte problemen af. Uiteraard hoef je niet een christen te zijn, wil je je aanmelden bij therapiepraktijk OpStap. Iedereen is welkom en zal met respect voor zijn of haar levensovertuiging worden bejegend.